Kunst op kunst stapelen

Als architectuurfotograaf wil ik dat mijn foto’s een ode zijn aan de creatie van een architect of het gebouw (interieur of exterieur) dat een eigenaar mooi wil presenteren. Mijn missie: ik wil opdrachtgevers met mijn foto's helpen zich te onderscheiden. Ik probeer synergie te bereiken door míjn kunst op hún kunst te stapelen. Door mijn ervaring op heel andere terreinen dan fotografie, kan ik klanten bovendien nog adviseren over hoe men de kracht van de foto’s optimaal kan benutten en maximaal rendement kan halen uit de presentatie.

Licht, lijnen en contrasten

Ik probeer beelden te maken die verrassen, die laten zien wat niet iedereen direct ziet. Beelden waarin de lijnen hun functie hebben, of het nu is om de structuur van het beeld te bepalen of de kijker de weg te wijzen naar het hoofdonderwerp. Beelden van waaruit het licht je tegemoet straalt, en waarin contrasten meehelpen om te laten zien wat écht belangrijk is. Gebouwen terugbrengen tot de essentie van lijnen, volume en licht. Ik wil een sfeer creëren in mijn beelden die past bij het onderwerp. Foto's moeten het leven in en van het gebouw uitstralen. Daarom voeg ik graag dynamiek toe aan gebouwen door ze in hun ruimtelijke context te vast te leggen, waardoor ook de impact van het gebouw op de omgeving zichtbaar wordt.

Foto's doorstaan de tand des tijds

Bijna altijd werk ik met het bestaande licht waardoor ik aan mijn beelden een zo groot mogelijk authentiek karakter geef. Ik ben geduldig, en vroeg genoeg wakker om het beste licht te zoeken. Door tijd te nemen voor het maken van een foto, en door een gedegen nabewerking van mijn ruwe materiaal, hoop ik dat de foto's die ik produceer de tand des tijds kunnen doorstaan.

Van groot tot klein

Ik ben gek op grote ruimtes en zeker symmetrie is aan mij welbesteed. Tegelijk wil ik wel oog houden voor het detail. Ik vind het een creatieve uitdaging om op die manier verrassing te brengen in een serie over een bepaalde ruimte. Want onverwacht wat extra leveren is een belangrijke manier om jezelf te onderscheiden.

Mijn portfolio

Bekijk onderstaande korte video om een indruk te krijgen van mijn werk.

 
 

Interesse in mijn werk?

Hebt u vragen, opmerkingen of interesse in mijn fotografie? De meestgestelde vragen kunt u lezen op deze website. Of lees het antwoord op de veelgestelde vraag "Wat houdt een fotoserie precies in?" Bellen voor meer informatie mag altijd op 06-20600535 of mail via de email-button hieronder.