REFERENTIES

"The New York Public Library, Stephen A. Schwarzman Building has some of the most photographed interiors in the world, so finding images that stand out from the crowd is not easy. Rob, however, not only excelled in capturing the atmosphere of the building in a series of powerful images...he is a pleasure to work with.”  --  Lis PearsonNew York Public Library

Bastiaan Jongerius, eigenaar van Bastiaan Jongerius Architecten: "Rob van Esch heeft het verhaal achter het ontwerp van Kaasmakerij De Tijd razend knap in beeld gevangen. Het ontwerp gaat over een ruimtelijke geometrische constructie van de colonnade met een transparante gevel in een open landschap van de Beemster, een mathematische, geometrische verkaveling uit de tijd van de renaissance.   Door het gebouw zo te fotograferen, precies op zijn hoekpunt  met twee perspectivische verdwijnpunten op de horizon aan weerszijden, laat het beeld de geometrie van het gebouw in optima forma uitkomen. Het tijdstip van de schemer maakt dat de vliesgevel echt transparant is en daardoor de Kaasmakerij hecht verbonden is met het landschap.  De Beemsterkaas is letterlijk verbonden met de streek waar het product uit voortkomt.  De rimpelloze slootjes en de verstilde lucht bouwen de spanning prettig op, in deze oerhollandse setting.  Wat het ontwerp beoogt te verhalen is razend knap in beeld gebracht, de spijker op zijn kop".

Wilhelmien Hoekstra, marketingmanager bij het Tropenmuseum:  "De eyecatcher van het Tropenmuseum is de monumentale Lichthal, welke onlangs is vernieuwd. Deze grote ruimte heeft Rob van Esch prachtig in beeld gebracht! Niet voor niets is deze foto dan ook goed opgepikt door de media tijdens de berichtgeving over het vernieuwde museum. Rob denkt goed met de klant mee en snapt wat de klant voor ogen heeft. Een fijne samenwerking."

"De Van Nelle Fabriek is een icoon in de Nederlandse architectuur, dit is wereldwijd erkend met de toevoeging aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebouw is bijzonder fotogeniek, maar Rob heeft met Ruimtes in Beeld een serie foto’s gemaakt die juist de verbondenheid van de verschillende gebouwen vast legt. Zoals de machinekamers in combinatie met het hoofdgebouw, daarmee wordt de tijd als het ware bevroren. De sfeer van het gebouw is in de foto’s messcherp voelbaar. Ik was ook niet verbaasd dat het Financieele Dagblad deze serie heeft gepubliceerd." -- Anna Valentini, Marketing Communicatie Manager, Van Nelle Fabriek

Ernst René van Tatenhove van Oomen Architecten:  “Rob heeft getoond dat hij (grote) ruimtes heel mooi kan vastleggen, maar daarbij heeft hij ook veel oog voor detail. Een verrassende combinatie!”

Frank Willems van WillemsenU: “Rob begrijpt de bedoeling van onze ontwerpen en in zijn foto’s weet hij dat ook vast te leggen. Dat is voor ons toegevoegde waarde.”

Ton Harmes, directeur en mede-eigenaar boekhandel Dominicanen in Maastricht: "Het unieke van onze locatie zit ‘m in de combinatie van de 700 jaar oude Gotische kerk én de moderne boekhandel. Het is vast een van de meest gefotografeerde boekhandels ter wereld. Rob heeft er met Ruimtes in Beeld een unieke serie van weten te maken. De manier waarop hij het licht heeft gevangen, in combinatie met de perfecte kleurstelling, is geweldig.”

De Tijdstroom uitgeverij houdt kantoor in een unieke locatie, namelijk de Janskerk in Utrecht. Door de fotoserie van Ruimtes in Beeld hebben we er nu ook unieke foto’s van. Rob van Esch heeft zijn naam waargemaakt: onze ruimte is geweldig in beeld gebracht!” Martijn Kole, Directeur/uitgever.

Maarten Engel van Engel Architecten: “Rob benaderde ons precies op het juiste moment, we wilden op dat moment twee geraeliseerde kleinschalige woningbouwprojecten laten vastleggen door een fotograaf. Het bleek een schot in de roos, Rob heeft beide projecten in een korte tijd erg fraai vast weten te leggen”