In contacten met (potentiële) opdrachtgevers voor architectuurfotografie merk ik dat mijn visie op architectuurfotografie goed wordt gelezen. Ik merk ook dat bepaalde vragen vaak worden gesteld. Die zijn hier op een rij gezet, inclusief de antwoorden.

Wat is jouw werkwijze?

Ten eerste luister ik vooraf goed naar de opdrachtgever. Dat geeft een basis voor wat ik ga maken. Als ik op locatie ben, werk ik vaak behoorlijk intuïtief en vertrouw op het ‘fotografisch oog’ dat ik in de loop der jaren heb ontwikkeld. Deze combinatie van vooraf luisteren en later improviseren leidt vaak tot series met de gewenste plús verrassende beelden.

Ik zie veel grote ruimtes in je werk. Kun je ook uit de voeten met kleinere ruimtes?

Ik merk dat veel mensen de grote ruimtes herkennen en waarderen, daarom staan er relatief veel op deze site. Maar niet alle ruimtes zijn een Markthal of Tropenmuseum - dan zou de markt voor architectuurfotografen snel opdrogen. Daarom heb ik een artikel geschreven over hoe ik met kleinere ruimtes om ga.

Wat houdt een fotoserie nu eigenlijk in?

Dit is een van de meestgestelde vragen. Daarom heb ik een apart artikel geschreven over wat u mag verwachten als u me inhuurt als architectuurfotograaf.

Hoe ga je om met mensen in de foto's?

Mensen kunnen een belangrijke rol spelen om architectuurfoto's te versterken. Dat doe ik op verschillende manieren. Op deze site heb ik daarom een artikel geschreven over mensen in architectuurfotografie.

Werk je alleen of loopt de opdrachtgever mee?

Als de opdrachtgever erbij wil zijn, dan vind ik dat leuk. In de meeste gevallen sta ik er echter alleen voor (-:).

Hoe zit het met de rechten op de foto’s?

De foto’s zijn door u als opdrachtgever vrij te gebruiken. Van web tot campagne, u mag dat zelf weten. De enige voorwaarde die ik stel is dat ze niet aan derde partijen worden verstrekt. Dat is uitgewerkt in de algemene voorwaarden.

Wat is de beeldkwaliteit van de foto’s die ik krijg?

Ik streef naar perfecte kwaliteit. Daarom werk ik met de beste camera en lenzen die beschikbaar zijn. De resolutie van de foto’s loopt op tot 8687x5792 px (50 megapixel). Nog belangrijker is de detaillering in de foto. Bij flink inzoomen worden de kleinste details scherp weergegeven. Indien gewenst maak ik de foto's ook geschikt voor gebruik op een website.

De perfecte kwaliteit komt ook tot uitdrukking in de lichtvoering van de foto. In de loop der jaren heb ik mijn technieken steeds verder verfijnd waardoor ik ook met moeilijke lichtomstandigheden goed overweg kan. Zelfs de beste camera kent op zo’n moment zijn onvolkomenheden, maar die kan ik met mijn technieken overwinnen.

Kun je me helpen met mijn nieuwe website?

Door mijn ervaring met media in mijn vorige loopbaan kan ik opdrachtgevers van dienst zijn bij vragen over positionering van de organisatie. Een website is in mijn ogen de spil van het communicatiebeleid. Ik ben altijd bereid om mijn kennis en ervaring op dit vlak te delen.

Wat kost het in beeld brengen van mijn project?

Ik werk met marktconforme dagtarieven. In goed overleg met de opdrachtgever wordt de opdracht in kaart gebracht, waarna ik een offerte opstel. 

Interesse in mijn werk?

Hebt u vragen, opmerkingen of interesse in mijn fotografie? Mijn visie op architectuurfotografie kunt u lezen op deze website. Bellen voor meer informatie mag altijd op 06-20600535 of mail via de email-button hieronder. U kunt zich ook inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van mijn werk.