Carrièreswitch

Sinds begin 2015 werk ik als professioneel fotograaf onder het label “Ruimtes in Beeld”. Daarvoor deed ik héél andere dingen. Ik heb vijftien jaar bij de Rijksoverheid gewerkt, onder meer als Raadadviseur van de Minister-President, bij Unilever en tot 2015 als directeur van NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven (zoals Ziggo). Toen ik ruim tien jaar geleden voor het eerst een digitale camera in handen kreeg, sloeg het fotografievirus toe en heb ik me de vaardigheden aangeleerd die nodig zijn om goede foto’s te maken. Begin 2015 ben ik van carrière geswitcht. Geen beleid en management meer, maar alleen nog dingen doen waarvan mijn hart écht sneller gaat kloppen: mooie beelden maken die mijn opdrachtgever helpen om zich te onderscheiden.

Werk in opdracht en voor bureaus Hollandse Hoogte en Offset

Ik werk voornamelijk in opdracht voor o.m. architectenbureaus, vastgoed- en infrastructuurbedrijven. Daarnaast ben ik verbonden aan enkele fotobureaus. Mijn werk wordt o.m. gerepresenteerd door Offset ("a new, curated collection of extraordinary, engaging imagery from top artists and storytellers around the world") en  Hollandse Hoogte, "een full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt." Tot nu toe is slechts een tiental Nederlandse fotografen toegelaten tot Offset, en ik was de eerste Nederlandse architectuurfotograaf die aan dit bureau is verbonden.

Werkwijze

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek komen alle wensen van de opdrachtgever aan de orde. Op basis daarvan wordt een offerte opgesteld. In de Algemene Voorwaarden is duidelijk vastgelegd hoe u de beelden kunt gebruiken. Daardoor weet u als opdrachtgever precies waar u aan toe bent. Dankzij duidelijke prijsafspraken en zonder gedoe met publicatierechten. De fotoserie wordt aangeleverd in alle gewenste formaten: ze kunnen (heel groot) worden geprint of zijn op maat gemaakt voor de website. Meer weten over mijn fotografie? Lees hier dan mijn visie op architectuurfotografie.

Ik ben met Ruimtes in Beeld lid van DuPho, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen.

Vragen?

Hebt u vragen, opmerkingen of interesse in mijn fotografie? De meestgestelde vragen kunt u lezen op deze website. Bellen voor meer informatie mag altijd op 06-20600535 of mail via de email-button hieronder. U kunt zich ook inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van mijn werk.

Architectuurfotograaf Rob van Esch, eigenaar van Ruimtes in Beeld