Visie op Architectuurfotografie

Kunst op kunst stapelen

Als architectuurfotograaf wil ik dat mijn foto’s een ode zijn aan de creatie van een architect of het gebouw (interieur of exterieur) dat een eigenaar mooi wil presenteren. Mijn missie: ik wil opdrachtgevers met mijn foto's helpen zich te onderscheiden. Ik probeer synergie te bereiken door míjn kunst op hún kunst te stapelen. 

Licht, lijnen en contrasten

Ik probeer beelden te maken die verrassen, die laten zien wat niet iedereen direct ziet. Beelden waarin de lijnen hun functie hebben, of het nu is om de structuur van het beeld te bepalen of de kijker de weg te wijzen naar het hoofdonderwerp. Beelden van waaruit het licht je tegemoet straalt. Ik wil een sfeer creëren in mijn beelden die past bij het onderwerp. Daarom vind ik het belangrijk om mensen in beeld te hebben als dat functioneel is. Foto's stralen dan veel meer het leven in en van het gebouw uit. Ik voeg ook graag dynamiek toe aan gebouwen door ze in hun ruimtelijke context te vast te leggen, waardoor de impact van het gebouw op de omgeving zichtbaar wordt.

Foto's doorstaan de tand des tijds

Door te werken met het bestaande licht geef ik aan mijn beelden een authentiek karakter. Ik ben geduldig en vroeg genoeg wakker om het beste licht te zoeken. Door tijd te nemen voor het maken van een foto en door een gedegen nabewerking van mijn ruwe materiaal, wil ik dat de foto's die ik produceer de tand des tijds kunnen doorstaan.

Rob van Esch(C)