Kathedraal van Florence

De kathedraal van Florence is een fascinerend gebouw. Van waar je ook naar Florence kijkt, bijna altijd kun je de kathedraal zien (iedereen noemt hem de Duomo).

Cathedral of Florence, Firenze, Duomo, Italy

De kerk is de op drie na grootste kathedraal van Europa, en is gebouwd in de 15e eeuw. Oorspronkelijk was de buitenkant bedekt met eenvoudige bakstenen, maar rond 1880 werd er een uitbundige neogotische nieuwe gevel van gemaakt. De koepel van de Duomo was 's werelds grootste bij de voltooiing in 1436. De koepel is een technisch hoogstandje ontworpen door Brunelleschi, die zijn plannen indiende nadat hij naar Rome was gereisd om het Pantheon - dat eeuwenlang de grootste koepel ter wereld had - te bestuderen (wil je weten waar het marmer van het Pantheon vandaan kwam? Lees dan dit blog over de marmergroeven bij Fantiscritti).

Dansen met de Duomo

Je kunt de kathedraal natuurlijk vanaf 'normale' standpunten fotograferen, maar door op wat andere manieren te proberen het immense gebouw in beeld te krijgen gaat hij als het waren met je dansen (klik op beeld om te vergroten).

Klimmen op de Duomo

Je kunt niet alleen dansen met de kathedraal, je kunt er ook je energie in kwijt door et klimmen. De enorme koepel bestijgen vergt wel wat conditie, net als de toren die naast de duomo staat. In beide gevallen geldt echter dat je voor de inspanningen rijkelijk wordt beloond met fantastische uitzichten op de stad.

Prachtige neogotische patronen

De patronen van de neogotische buitenkant van de kathedraal lenen zich voor een zwartwit benadering.

Ook mooi in kleur

Tja, soms moet je kiezen. De serie hierboven vond ik mooi in zwartwit. Wat niet wegneemt dat de duomo ook in kleur erg mooi is:

Entrance to the Duomo of Firenze, the Florence Cathedral

Interesse in een fotoserie als deze?

Uw ruimte op een creatieve manier in beeld? Dat kan! Neem gerust contact met mij op voor vrijblijvende informatie. 

Hoe mij te volgen

Als je geïnteresseerd bent in mijn werk, en in updates van dit blog, ben ik natuurlijk te volgen via de social media als LinkedInFacebook en Twitter.