Greep uit recente opdrachten (medio 2018)

Sinds eind vorig jaar heb ik weer een breed scala aan opdrachten mogen vervullen. Veel van mijn dagen mocht ik in ziekenhuizen doorbrengen, maar gelukkig alleen maar om te fotograferen. Dit jaar werden er in Nederland twee nieuwe ziekenhuizen in gebruik genomen: het Erasmus MC in Rotterdam, ontworpen door EGM Architecten, en het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda, ontworpen door Leeuwenkamp Architecten. Beide ziekenhuizen mocht ik vastleggen (hieronder een korte impressie).

Erasmus MC

Het Erasmus MC in Rotterdam is een academisch ziekenhuis met 13.500 medewerkers. In 1998 zijn de gesprekken gestart met de gemeente Rotterdam over toekomstige locatie. Er is 10 jaar aan ontworpen en 10 jaar gebouwd aan 472 eenpersoonskamers, 22 operatiekamers en uiteindelijk maar liefst 2017.000 vierkante meter nieuwbouw. Daarmee was het een van de grootste Nederlandse bouwprojecten van het afgelopen decennium. In juni j.l. is het in gebruik genomen en op 6 september 2018 vindt de officiële opening plaats.

Ommelander Ziekenhuis Scheemda (Groningen)

Tussen de korenvelden in Noord-Oost Groningen is een nieuw ziekenhuis gebouwd, dat de ziekenhuizen van Delfzijl en Winschoten vervangt. Waar voor het vastleggen van het exterieur van het EMC steevast een fikse groothoek lens nodig was, kon ik in Groningen met een telelens aan de slag en kwam het ziekenhuis er nog steeds helemaal op. Bij het fotograferen van ziekenhuizen is timing essentieel. Dat is natuurlijk altijd zo bij architectuurfotografie, maar dan gaat het erom om de mooiste dag uit te zoeken waarop de foto's kunnen worden gemaakt. Bij ziekenhuizen is de timing opgelegd: het gebouw moet "af" genoeg zijn om gefotografeerd te kunnen worden, maar het moet wel gebeuren voordat de patiënten gehuisvest worden. In verband met privacy worden ziekenhuizen daarna een no-go area voor fotografen. Een opgelegde timing betekent dus dat je geluk moet hebben met het weer. Gedurende de meerdaagse shoot had ik het weersgeluk grotendeels aan mijn zijde. Onderstaande foto's geven een indruk van het ziekenhuis (voor wie meer wil zien, hier is een volledige serie te bekijken).

Largo Resorts

Largo Resorts is onderdeel van Roompot en richt zich op het luxe segment vakantiewoningen. Voor hen mocht ik nieuwe lodges vastleggen, vlak aan zee in Vlissingen gebouwd. Daarnaast was de vraag om ook sfeerfoto's van Vlissingen te maken. Hieronder een kleine impressie daarvan (klik op foto om te vergroten).

Station Eindhoven

Station-Eindhoven-14.jpg

Voor Prorail fotografeerde ik eerder de stations die de afgelopen jaren werden ge- en heropend. Dit jaar was Eindhoven aan de beurt:

En verder o.m.: woonhuizen, sportcomplexen, zorgcentra, bedrijfsgebouwen

Klik op foto om te vergroten en muis over de foto om de informatie te lezen.

Vrij Werk

Tenslotte heb ik eind vorig jaar ook nieuw vrij werk toegevoegd.

Interesse in een fotoserie?

Uw ruimte op een creatieve manier in beeld? Dat kan! Neem gerust contact met mij op voor vrijblijvende informatie.