Architectuurfotografie

 

Den-Haag-CS-3.jpg

Werk in opdracht en voor bureaus Hollandse Hoogte en Offset

Sinds de oprichting van Ruimtes in Beeld, begin 2015, heb ik voor meer dan 100 opdrachtgevers gefotografeerd. Die zijn divers: sommige zijn groter in omvang, sommige wat kleiner. Maar bijna allemaal ontwerpen, maken of gebruiken ze gebouwen en ruimtes. Ik probeer mijn opdrachtgevers altijd te verrassen met de mooist mogelijke beelden waar men lang plezier van heeft.

Daarnaast ben ik verbonden aan enkele fotobureaus. Mijn werk wordt o.m. gerepresenteerd door Offset en  Hollandse Hoogte

Werkwijze

Tijdens de briefing komen alle wensen van de opdrachtgever aan de orde. Op basis daarvan wordt een offerte opgesteld. In de Algemene Voorwaarden is duidelijk vastgelegd hoe u de beelden kunt gebruiken. Daardoor weet u als opdrachtgever precies waar u aan toe bent. Dankzij duidelijke prijsafspraken en zonder gedoe met publicatierechten. De fotoserie wordt aangeleverd in alle gewenste formaten: ze kunnen (heel groot) worden geprint of zijn op maat gemaakt voor de website. Meer weten over mijn fotografie? Lees hier dan mijn brochure.

Ik ben met Ruimtes in Beeld lid van DuPho, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen.

Vragen?

Hebt u vragen, opmerkingen of interesse in mijn fotografie? De meestgestelde vragen kunt u hieronder lezen. Bellen voor meer informatie mag altijd op 06-20600535 of stuur een email.

Auteur van "Trends in Architectuurfotografie - 2018". Gratis te downloaden.

VEELGESTELDE VRAGEN -FAQ

In contacten met (potentiële) opdrachtgevers voor architectuurfotografie merk ik dat mijn visie op architectuurfotografie goed wordt gelezen. Ik merk ook dat bepaalde vragen vaak worden gesteld. Die zijn hier op een rij gezet, inclusief de antwoorden.

Wat is jouw werkwijze?

Ten eerste luister ik vooraf goed naar de opdrachtgever. Dat geeft een basis voor wat ik ga maken. Als ik op locatie ben, werk ik vaak behoorlijk intuïtief en vertrouw op het ‘fotografisch oog’ dat ik in de loop der jaren heb ontwikkeld. Deze combinatie van vooraf luisteren en later improviseren leidt vaak tot series met de gewenste plús verrassende beelden.

Ik zie veel grote ruimtes in je werk. Kun je ook uit de voeten met kleinere ruimtes?

Ik merk dat veel mensen de grote ruimtes herkennen en waarderen, daarom staan er relatief veel op deze site. Maar niet alle ruimtes zijn een Markthal of Tropenmuseum - dan zou de markt voor architectuurfotografen snel opdrogen. Daarom heb ik een artikel geschreven over hoe ik met kleinere ruimtes om ga.

Wat houdt een fotoserie nu eigenlijk in?

Dit is een van de meestgestelde vragen. Daarom heb ik een apart artikel geschreven over wat u mag verwachten als u me inhuurt als architectuurfotograaf.

Hoe ga je om met mensen in de foto's?

Mensen kunnen een belangrijke rol spelen om architectuurfoto's te versterken. Dat doe ik op verschillende manieren. Op deze site heb ik daarom een artikel geschreven over mensen in architectuurfotografie. Of lees het eBook "Trends in Architectuurfotografie - 2018".

Werk je alleen of loopt de opdrachtgever mee?

Als de opdrachtgever erbij wil zijn, dan vind ik dat leuk. In de meeste gevallen sta ik er echter alleen voor (-:).

Hoe zit het met de rechten op de foto’s?

De foto’s zijn door u als opdrachtgever vrij te gebruiken. Van web tot campagne, u mag dat zelf weten. De enige voorwaarde die ik stel is dat ze niet aan derde partijen worden verstrekt. Dat is uitgewerkt in de algemene voorwaarden.

Wat is de beeldkwaliteit van de foto’s die ik krijg?

Ik streef naar perfecte kwaliteit. Daarom werk ik met de beste camera en lenzen die beschikbaar zijn. De resolutie van de foto’s loopt op tot 8687x5792 px (50 megapixel). Nog belangrijker is de detaillering in de foto. Bij flink inzoomen worden de kleinste details scherp weergegeven. Indien gewenst maak ik de foto's ook geschikt voor gebruik op een website.

De perfecte kwaliteit komt ook tot uitdrukking in de lichtvoering van de foto. In de loop der jaren heb ik mijn technieken steeds verder verfijnd waardoor ik ook met moeilijke lichtomstandigheden goed overweg kan. Zelfs de beste camera kent op zo’n moment zijn onvolkomenheden, maar die kan ik met mijn technieken overwinnen.

Wat kost het in beeld brengen van mijn project?

Ik werk met marktconforme dagtarieven. In goed overleg met de opdrachtgever wordt de opdracht in kaart gebracht, waarna ik een offerte opstel. 

Interesse in mijn werk?

Hebt u vragen, opmerkingen of interesse in mijn fotografie? Lees dan ook de brochure. Bellen voor meer informatie mag altijd op 06-20600535 of stuur een email