Visie op Architectuurfotografie

Mensen in beeld, in dit geval kinderen op het schoolplein, laten in één oogopslag zien waarvoor architectuur is ontworpen

Architectuurfotografie is een economische activiteit

Het laten maken van architectuurfoto’s is een economische beslissing. Het is een investering van de architect in verbetering van zijn/haar eigen merkbeleving en daarmee van zijn/haar marktpositie. Het rendement op die investering kan op een aantal manieren hoger worden: als die valt in de vruchtbare grond van een doordachte (commerciële) communicatiestrategie van de opdrachtgever én bij een optimale samenwerking tussen opdrachtgever en fotograaf (lees er hier meer over).

Kunst op kunst stapelen

In veel gevallen is een foto de enige versie van het gebouw die mensen ooit zien. Als architectuurfotograaf wil ik daarom dat mijn foto’s een eerbetoon zijn aan de creatie van een architect of het gebouw (interieur of exterieur) dat een eigenaar mooi wil presenteren. Mijn missie: ik wil opdrachtgevers met mijn foto's helpen zich te onderscheiden. Ik probeer synergie te bereiken door míjn kunst op hún kunst te stapelen. 

Licht, lijnen en contrasten

Prachtig winterlicht en lange sluitertijden maken een perfect symmetrisch beeld van dit gebouw

Ik probeer beelden te maken die verrassen, die laten zien wat niet iedereen direct ziet. Beelden waarin de lijnen hun functie hebben, of het nu is om de structuur van het beeld te bepalen of de kijker de weg te wijzen naar het hoofdonderwerp. Beelden van waaruit het licht je tegemoet straalt. Ik wil een sfeer creëren in mijn beelden die past bij het onderwerp. Daarom vind ik het belangrijk om mensen in beeld te hebben als dat functioneel is. Foto's stralen dan veel meer het leven in en van het gebouw uit. Ik voeg ook graag dynamiek toe aan gebouwen door ze in hun ruimtelijke context te vast te leggen, waardoor de impact van het gebouw op de omgeving zichtbaar wordt.

Foto's doorstaan de tand des tijds

Door (meestal) te werken met het bestaande licht geef ik aan mijn beelden een authentiek karakter. Ik ben geduldig en vroeg genoeg wakker om het beste licht te zoeken. Door tijd te nemen voor het maken van een foto en door een gedegen nabewerking van mijn ruwe materiaal, wil ik dat de foto's die ik produceer de tand des tijds kunnen doorstaan.

Bijzondere woning, gefotografeerd met bijzonder mooi licht